O údržbu mesta sa budú starať po novom Vranovské mestské služby

17.02.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 16. februára (TASR) - Mestské zastupiteľstvo (MsZ) vo Vranove nad Topľou dnes schválilo založenie spoločnosti s ručením obmedzeným s názvom Vranovské mestské služby (VMS). Nový subjekt so 100-% majetkovou účasťou mesta bude v budúcnosti realizovať verejno-prospešné služby po Mestskom bytovom podniku, a. s., ktorý je v súčasnosti v konkurze.
Ako informoval primátor mesta Ján Ragan, spoločnosť Vranovské mestské služby bude na území mesta vyvíjať svoju činnosť pravdepodobne od apríla tohto roka. Zimnú údržbu mestských komunikácií bude teda naďalej realizovať so svojou, ako aj objednanou technikou Mestský bytový podnik v konkurze.
Samospráva mesta sa chystá v tomto období dohodnúť so správcom konkurznej podstaty, ktoré mechanizmy prejdú z Mestského bytového podniku v rámci jeho likvidácie do vlastníctva VMS. \"Doteraz sme sa nedohodli, ktorý majetok bude správca predávať a ktorý nám vydá,\" poznamenal Ragan.
Zároveň dodal, že v súčasnosti nie je určený ani subjekt, ktorý bude po Mestskom bytovom podniku realizovať v budúcnosti pohrebné služby. \"Zatiaľ to máme zazmluvnené s touto spoločnosťou a ona to zazmluvnila s dodávateľskou súkromnou firmou. V správnom čase sa rozhodneme, či to bude zastrešovať nová firma, alebo vyhlásime za týmto účelom ponukové konanie.\"
Predmetom činnosti VMS bude údržba pozemných komunikácií, čistenie kanalizačných, dažďových vpustí, osádzanie, prenájom a údržba dopravného značenia, realizácia stavieb, správa a údržba verejného osvetlenia, ako aj iné práce. Financovanie a výšku jednotlivých služieb zabezpečovaných novým subjektom bude schvaľovať v rámci rozpočtu mesta MsZ.
Poslanecký zbor dnes zároveň odsúhlasil zastúpenie orgánov vznikajúcej spoločnosti, a to konateľa a jej štvorčlennej dozornej rady.
 

Vyberte región